Mustika ja Szolnoki keskus võidi süüdata

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Mustika keskuses.
Põleng Mustika keskuses. Foto: Liis Treimann/Postimees

Uurimisorganid ei välista nii Mustika kui Szolnoki keskuse põlengus Tallinnas kuritegelikku kätt.

Esialgsetel andmetel ei hakanud Mustika keskuse kustutussüsteem tööle, kuna veevõtukaevu siiber oli kinni keeratud, Szolnoki puhul tekitasid suure tõenäosusega plahvatuse hoonesse pandud bensiinipudelid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Uudistesaate andmetel sai Mustika keskuse põleng alguse majast väljas, kohast, kus olid pakendid ja muu kraam, Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling kinnitas, et põlengu alguskoht oli hoone välisküljel ning tõepoolest suhteliselt vaba juurdepääsuga.

Ka tabas päästjate hea silm ja nina juba põlengupäeval, et sprinklerkustutussüsteem vedas millegipärast alt.

«Aktuaalse kaamera» andmetel keskuse parklas asuvas kaevus olnud sprinklersüsteemi ventiil ehk siiber, mis peab olema avatud 24 tundi ja varustama kustutussüsteemi veega, oli kinni ja ise see kinni minna ei saanud - selleks, et pika vindiga ventiil kinni keerata, on vaja tugevat inimjõudu, räägivad asjatundjad.

Et Szolnoki keskuse põleng 20. aprillil sai alguse plahvatusest, arvasid esialgu nii naabermajade elanikud kui ka kohale kihutanud päästjad, pommiekspertide peened mõõteseadmed lõhkeainet ei leidnud, küll leidsid eksperdid «Aktuaalse kaamera» andmetel viiteid bensiinipudelitele.

Ühtki isikut ei ole põlengutega seoses kinni võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles