Ohtlikud veised on endiselt kadunud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjamaalt lahti pääsenud lehmad maanteel.
Karjamaalt lahti pääsenud lehmad maanteel. Foto: Ants Liigus.

Täna õhtu kella seitsmese seisuga olid Tartu maanteel liiklusõnnetusi põhjustanud veised veel leidmata, kuid vähemalt mõneks ajaks on loomad maanteelt lahkunud.


Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Pärtel-Peeter Pere sõnul on veised praegu kuskil metsas Kurna ja Kiili vahel ning nende otsimisega tegeletakse aktiivselt. «See ei tähenda muidugi, et oht möödas oleks. Loomade käitumine on ettearvamatu ja nad võivad iga hetk kuskil jälle tee peale ilmuda. Aga praegusel hetkel neid maanteel ei ole,» ütles Pere Postimees.ee'le.

Laupäeva õhtul kella 22.45 ajal registreeris politsei liiklusõnnetuse Tallinna-Tartu maantee 16. kilomeetril Vaidas, kus sõiduauto Volvo sõitis otsa teel olnud 14-pealisele lehmakarjale.

Kell 23.45, 0.00 ja 0.05 ajal registreeris politsei samas piirkonnas veel kolm lahtipääsenud veiste põhjustatud õnnetust. Liiklusõnnetuste tagajärjel hukkus pühapäeval viis looma, inimesed õnnetustes kannatada ei saanud.

Maanteeinfokeskus soovitab Tallinna-Tartu maanteel sõitvatel autojuhtidel eriti tähelepanelik olla ning jälgida teele paigutatud ajutisi hoiatusmärke. Samasugune oht varitseb Maanteeinfokeskuse andmetel ka Jõgeva maakonnas Tabivere vallas Jõhvi-Tartu-Valga maanteel Särje piirkonnas liiklejaid, sest ka seal on lahti pääsenud viis lihaveist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles