Tallinnas tähistatakse riigi sünnipäeva Jüriöö pargis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeva tähistamine Jüriöö pargis.
Vabariigi aastapäeva tähistamine Jüriöö pargis. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna elanikud on kutsutud Eesti Vabariigi 95. aastapäeva tähistama tavakohaselt Jüriöö parki.


Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut koos Jüriöö pargi rajaja Jüri Uppini ja Lasnamäe linnaosa valitsusega kutsub kaaslinlasi nagu varasematelgi aastatel Jüriöö parki iseseisvuspäeva tähistama, teatas Raepress.

24. veebruaril kell 15 algavaks pidulikuks tseremooniaks on rivistunud Vahipataljoni auvahtkond. Tallinna kõrgeimas punktis süüdatakse vabaduslõke, kõnelevad poliitikud ja sõjaväelased ning asetatakse pärjad Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juurde. Tseremoonia lõppedes pakutakse kõigile sõdurisuppi ja kuuma teed.

Jüriöö park on ajalooline paik, kus tähistatakse lisaks iseseisvuspäevale ka mitmeid riiklikke ja rahvakalendri tähtpäevi. Suurematel üritustel mängib sõjaväeorkester ja üles on rivistatud auvahtkond, vabaduselõke süüdatakse aupaukude saatel. Parki rajatud mälestusmärgid tähistavad erinevaid sündmusi Eesti ajaloost: Jüriöö ülestõusu, Vabadussõda ja Teist maailmasõda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles