Lennujaam tahab ehitada üle 700 meetri pikema lennuraja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennukid Tallinna lennujaamas.
Estonian Airi lennukid Tallinna lennujaamas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna keskkonnaamet algatas oma käskkirjaga Tallinna lennujaama lennuliiklusala arendusprojekti keskkonnamõju hindamise, mis on eelduseks enam kui 700 meetrit pikema lennuraja ehitamiseks.


Projekti eesmärgiks on tõsta lennuohutust, suurendada lennujaama opereerimise efektiivsust ja parandada lennujaama keskkonnaseisundit. Selle saavutamiseks on vaja laiendada lennujaama lennuliiklusala ida- ja lõunasuunal ning rajatavad infrastruktuuri süsteemid ja rajatised peavad vastama rahvusvahelistele normidele ja standarditele, seisab käskkirjas.

Arendusprojekt näeb ette olemasoleva 3070 meetri pikkuse lennuraja pikendamise kuni 720 meetri ulatuses. Samuti olemasoleva lennuraja rekonstrueerimise, sealhulgas kattekonstruktsiooni kulumiskihi väljavahetamise koos tuledesüsteemi uuendamisega ning olemasoleva põhjapoolse ruleerimistee pikendamise pikendatava lennuraja lõpuni.

Veel on kavas lõunapoolse paralleelse ruleerimistee rajamine ning lennurajaga ristuvate ruleerimisteede pikendamine, sademevee- ja kuivendussüsteemide laiendamine, perimeetriaia ning mootorite testimise ala rajamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles