Savisaar lubab kevadel Vabaduse puiesteed remontima hakata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord Vabaduse puiesteel.
Olukord Vabaduse puiesteel. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnapea Edgar Savisaar lubas raadio Kuku saates «Linnatund», et väga viletsas seisukorras olevat Vabaduse puiesteed hakatakse remontima kevadel, kui asfalditehased tööd alustavad.


«Kevadel, kui asfalditehased tööle hakkavad, tehakse Vabaduse puiesteel lagunenud kohtades korralik hooldusremont - freesitakse ja asfalteeritakse. Seni on lihtsalt talvise asfaldiga ohtlikke löökauke remonditud. Aga eks Vabaduse puiestee lähiaastatel vajab ka paiguti uue ülekatte tegemist,» ütles Savisaar.

Ta lisas samas, et linn on püüdnud teede parandamisele suunata rohkem raha ja rohkem masinaid, kuid see pole kerge olnud. «Rahaga on nii, et ühelt poolt võiks öelda, et raha on küllalt. Samas võiks öelda, et raha ei ole üheski valdkonnas kunagi küllalt,» lisas ta.

«Vahepeal keegi leidis, et osa linna teid võiks anda riigi kätte, kui linn nendega hakkama ei saa. Selle peale võib öelda, et see oleks ju suurepärane. Kunagi need kesksed suured teed olidki kõik riigiteed, nagu nad peaksid olema, ja riik maksis nende korrastamise eest. Aga hiljem riik võimaluse ka sellest lahti öelda, nii nagu ta paljudest oma kohustustest omavalitsuste ees lahti on öelnud,» nentis Savisaar.

Ta meenutas, et Tallinnale eraldatakse kütuseaktsiisist laekuvast rahast 2,6 miljonit eurot, millega saab korda teha ühe kuni viis kilomeetrit teid, samas on Tallinna tänavate kogupikkus umbes 1075 kilomeetrit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles