Savisaar: me kehtestasime tervele Tallinnale 13. palga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Priit Simson

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles raadio Kuku saates «Linnatund», et tasuta ühistranspordile ülemineku ja muude soodustuste andmisega on linnavalitsus sisuliselt kõigile tallinlastele 13. palga määranud.


«Me kehtestasime tervele Tallinna rahvale 13. palga. Sellega, et me läksime üle tasuta ühistranspordile ja jätsime igale perele kätte 13. kuu palga, võime öelda et kehtestasime selle kogu linnale,» ütles Savisaar.

«Kui me tegime pensionäridele apteegikaupade hinnasoodustust, siis samuti võib öelda niimoodi, et me jätsime neile kätte osa sellest rahast, mis neil on. Peale selle ma ütleks, et kogu käesolev aasta on meil palkade tõusu aasta. Jaanuaris me tõstsime filharmoonia töötajate palkasid, veebruaris tõstsime muuseumitöötajate palkasid, märtsis tõstame sotsiaalhoolekande töötajate palkasid ja niimoodi läbib kogu linnasüsteem sel aastal palgatõusu,» lisas ta.

Savisaare sõnul ei tõuse palk vaid linnaametnikel, keda on kokku üle 1500 inimese. «Me arutasime seda asja ja otsustasime, et nendel me taastame selle kompensatsiooni, mida nad varem said puhkusele minnes. Nendel palgatõusu ei tule, aga nad saavad puhkusele minnes kompensatsiooni samamoodi nagu see oli enne masu,» selgitas linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles