Trollide ja trammide aknaid pestakse ülipuhta veega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss ja tramm.
Buss ja tramm. Foto: Ergo Kuld

Trammi- ja trollibussikoondis muretses seadme, mis võtab tavalisest kraaniveest kõik soolad välja ning pestud aknaid pole vaja isegi kuivatada.





Tallinna trammi- ja trollibussikoondise (TTTK) majandusosakonna juhataja Märt Heinvere kinnitas, et kui ühissõidukite aknaid kõigist sooladest ja mineraalidest puhastatud veega pesta, ei jää sinna ühtegi plekki.



«Nii puhas vesi teeb  koristajate töö hulga lihtsamaks,» ütles Heinvere. «Kui aknad on väga mustad, tuleb neid algul muidugi ka kemikaalidega töödelda.»



Ülipuhta vee tegemise aparaadi soetas TTTK juba aasta alguses, aga täisrakenduse sai riistapuu alles paar nädalat tagasi. Enne seda katsetati seadet ning õpetati töötajaid välja. Koondise meistrimehed tahavad aparaati veel natuke täiustada, et käsitsitööd vähendada.



Heinvere sõnul on uue seadmega töödeldud vesi sooladest ja mineraalidest nii puhas, et seda kasutatakse ka trammide ja trollide akudes, kuhu tavaliselt tuleb panna destilleeritud vett.



Kuu lõpus saab TTTK kätte uue trollide välispidise pesemise seadme. Sisuliselt töötab see samamoodi kui pöörlevate harjadega autopesula. Uus pesuseade on nii võimas, et ühe ööga on võimalik kõik Tallinna trollid puhtaks küürida. Praegu pestakse trolle ülepäeviti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles