Galerii: avalikud elektriautode laadijad seisavad hangedes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui täna lõunal esitleti Viru keskuses pidulikult ühe viimase elektriautode laadija paigaldamist, mis kuulub ühtsesse avalikku võrku, siis Postimehe fototoimetus hakkas huvi tundma, kui palju juba olemasolevaid laadijaid tegelikult kasutatakse.

Kuna sotsiaalobjektide juures laadivad niikuinii iga päev oma autosid ametnikud, kelle käsutuses on elektriautod, siis sinna me vaatama ei läinud. Samuti polnud mõtet uurida katuse- või maa-aluseid laadimiskohti, sest seal ju asfaldile autojälgi ega kuupäeva ei jää.

Küll aga on viimastel päevadel sadanud lume paksus selgeks mõõdupuuks, et näidata kätte kohad, kuhu elektriautod pole päevade kaupa sattunud.

Nii tegigi Postimehe fotograaf Tallinnas tiiru ja pidi pika uurimistöö peale nentima, et kui mõnes kohas oli laadimispunkti eest vähemalt viisakusest lumigi ära lükatud, siis osades paikades oleks madal särtsumobiil kindlasti söögikohale suundudes kinni jäänud.

Kui Pärnu maanteel politseimaja lähistel tundus laadimiskoht olevat vaid mõnepäevase lumega kaetud, siis samasugune vaatepilt avanes ka Vilde teel Mustamäel. Tallinna sadama D-terminali juures oli lund juba veidi rohkem, nagu ka Ehitajate tee ääres Mustamäe polikliiniku kõrval, kuhu elektriajamiga auto oleks parkida tahtes pidanud ära kulutama ilmselt kogu oma akusse järele jäänud jõuvarud.

Kui polikliiniku juures meenutas lumevaip juba noort hange, siis TTÜ ühiselamute juures selgus, et sealsetel asukate ilmselgelt veel elektriautot majja muretsetud pole. Sealne pistikupüstak ilutses kaunilt keset korralikku lumevaalu ja kindluse mõttes oli keegi tuhandeid eurosid maksva kasutu seadme ette veel ka oma kaubiku parkinud. Nii võis laadija kasutamata jätmist põhjendada ka sellega, et see Fordi tagant lihtsalt välja ei paistnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles