Harjumaa aukodaniku tiitli pälvis Gerd Kanter

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Liis Treimann

Harju maavanem Ülle Rajasalu tunnustab neljapäeval Eesti Vabariigi 95. aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul Kõue mõisas Harju maakonna aukodaniku tiitliga kettaheitja Gerd Kanterit.


Maavanem Ülle Rajasalu sõnul on aukodaniku tiitli saaja tuntud eelkõige oma pühendumuse ja järjekindluse eest tippspordis, mis on oluliselt aidanud kaasa Eesti tuntusele maailmas.

«Oma tegude ja käitumisega on olümpiakangelane Gerd Kanter heaks eeskujuks noortele ja see annab edasi väga lihtsa sõnumi: kõik on elus võimalik, õppimine ja haridus on tähtsad ning ka sport on oluline ja loeb vaid siis kui seda teha ausalt ja puhtalt. Gerd Kanter esindab meie jaoks inimest, kes olude ja ennustuste kiuste murrab läbi tippu ja seetõttu on ka hetkel üks suuremaid eeskujusid spordis,» lausus Rajasalu.

Gerd Kanter on pärjatud parimaks aasta meessportlaseks 2007., 2008. ja 2011. aastal. 2008. aastal anti Gerd Kanterile üle Eesti Olümpiakomitee teenetemärk. Aprillis 2010 valiti ta Euroopa kuu parimaks meeskergejõustiklaseks. Gerd Kanter on aasta kergejõustiklane 2010.

Eelmisel aastal pälvis Harjumaa aukodaniku tiitli Juhan Särgava, kes on Ida-Euroopa suurima mahepõllumajandusettevõtte AS Saidafarm asutaja ja omanik aastast 1992.

Aukodaniku tiitli traditsioon pärineb aastast 2009, kui anti välja esimene maakonna aukodaniku tiitli, mille pälvis tollal dirigent Eri Klas. Järgmisel aastal sai aukodaniku tiitli Eesti Vabadusvõitluse Muuseumi asutaja ja juht Johannes Tõrs ning 2011. aastal kultuuri- ja ärimees Jaan Manitski.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles