Salapärane liiklusmärk lubab raha eest kihutada?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmärk Sütiste teel.
Liiklusmärk Sütiste teel. Foto: Postimees.ee lugeja

Mustamäel on kummaline liiklusmärk, mis justkui lubaks raha eest kiiremini sõita kui niisama.


«See tähelepanuväärne kompositsioon asub Mustamäe haigla lähedal, hotelli Hermes tagahoovi sissesõidu juures. Kui püüda mõista märgi paigaldaja loogikat, siis võib jõuda järeldusele, et selles hoovis võib mingi kindla summa eest lubatud kiirust ületada,» arvas venekeelse Postimehe lugeja, kes märgist toimetusele teada andis.

Toimetus küsis omakorda selgitust Tallinnas liiklusmärkide paigaldamisega tegelevalt ettevõttelt Signaal. «Selle liiklusmärgi on paigaldanud erakinnistu omanik. Ülemine märk keelab seal märgitud kiiruse ületamise. Märk, mis kehtestab piirkiiruse alla 30 kilomeetri tunnis, osutab ka ohtlikule teelõigule. Sellisel juhul pole teelõigu ohtlikkusest hoiatavad täiendavad märgid vajalikud,» selgitas Signaali esindaja Andri Tõnstein.

«Alumine märk tähendab tasulist teenust ja osutab sellele, et ülemise märgiga tähistatud teenus on tasuline. Neid märke ei peaks koos kasutama, sest ülemine märk ei paku mingit teenust. Niisuguses kombinatsioonis neid kasutada ei tohi,» lisas ta ning pakkus, et tegemist võib olla maaomaniku omapärase huumorimeelega või on kellegi eksituse tõttu lihtsalt vale märk tellitud.

Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul ei ole see märk ei linna paigaldatud ega transpordiametis kooskõlastatud ning tegemist ei ole linna tänavaga.

«Eramaal korraldab liiklust maaomanik ja seda on fotol nähtaval viisil ka tehtud. Piiranguid kehtestav liiklusmärk peab olema paremal pool. Vasakul pool kehtib piiranguid kehtestav niinimetatud dubleeriv liiklusmärk siis, kui on ka paremal pool sama liiklusmärk. Fotolt selle olemasolu või puudumist näha ei ole. Milliseid tasulisi teenuseid on mõeldud, ei ole mõistetav. Kuigi märk ei kehti, peaks mõistlik sõidukijuht saama aru, et kinnistul on soovitud kehtestada sõidukiiruseks maksimaalselt 20 kilomeetrit tunnis,» lausus Rüütelmaa.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles