22 tallinlast saavad linna teenetemärgi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter ja Postimehe aasta inimese tiitliga kaasnev klaasskulptuur.
Gerd Kanter ja Postimehe aasta inimese tiitliga kaasnev klaasskulptuur. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna volikogu otsustas tunnustada teenetemärgiga 22 silmapaistvat tallinlast.


Teenetemärgi pälvisid olümpiavõitja ja maailmameister kettaheites Gerd Kanter, festivali „Kuldne mask" eestvedaja ja korraldaja Svetlana Jantšek ning Tallinna linnapea aastatel 2005-2007, Euroopa Rohelise Pealinna idee autor Jüri Ratas, teatas volikogu pressinõunik Ester Šank.

Volikogu andis linnavalitsuse ettepanekul teenetemärgid ka vaba ühiskonna ja demokraatia arendajale Rein Ruutsoole, kohaliku omavalitsuse edendajale Toomas Sepale, linnaplaneerimise arendajale ja linna endisele peaarhitektile Igor Volkovile, Tallinna vanalinna kui ülemaailmse tähtsusega ajaloopärandi väärtustajale Kersti Nigesenile, keskaja päevade korraldajale ning rahvusliku käsitöö traditsioonide hoidjale Liivi Soovale ja kommunaalmajanduse valdkonna arendajale Ain Valdmannile.

Teenetemärk otsustati anda ka kauasele riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuste juhile Raik Saartile, sotsiaalhoolekande arendajale Kersti Põldemale, noorsootöö edendajale Eve Annusele, kauasele haiglajuhile Ralf Allikveele, ühistranspordi arendajale Hugo Linholmile, pikaaegsele linnakodanike heale teenindajale bussijuhina Väinu Kaabelile, kauastele linnateenistujatele Tiiu Hurdale ja Sirje Meidrale, ettevõtluse arendajatele Aleksander Kofkinile ja Jüri Riivesele, majandushariduse edendajale Hanon Barabanerile, ortopeediakoolkonna kujundajale Arne-Lembit Kööbile ning treener-pedagoogile Reet Kriegerile.

Tallinna teenetemärgiga on alates 1995. aastast tunnustatud kokku 137 inimest. Tänavu esitati linnavalitsusele 29 kandidaati. Pidulik tseremoonia, kus linnavolikogu esimees ja linnapea annavad Raekojas kätte vapi- ja teenetemärgid, toimub sel aastal esmakordselt Tallinna linna päeval 15. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles