Lasteaiad valisid endale mänguväljakud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljak Tallinna kesklinnas Vaikses pargis.
Mänguväljak Tallinna kesklinnas Vaikses pargis. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas jätkub programmi «Uus mänguväljak igale lasteaiale» elluviimine ja lasteaiad valisid endale uued mänguväljakud, mis peaksid valmima suve lõpuks.

Valiku tegemisse olid kaasatud nii lapsevanemad kui ka lasteaiapersonal, kes said oma eelistusest teada anda küsitlusele vastates. Vastas 11 505 inimest kokku 130 lasteaiast.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on linnavalitsuse eesmärgiks, et juba suvepuhkuselt naastes saaksid lapsed uutest atraktsioonidest rõõmu tunda. «Soovin isiklikult tänada kõiki kaaslinlasi, kes leidsid aega ja tahtmist oma häälega nii olulistes otsustes kaasa rääkida,» ütles linnapea. «Teie abiga said tehtud laste jaoks parimad valikud,» lisas ta.

Valida sai kuue tüüplahenduse vahel: sõimeala (mänguvahendid kuni 3-aastastele lastele), õuesõppe ala (paviljon koos õppelaudade ja toolidega), spordiala (ministaadion, jalgpalliväravad, jooksurajad jms), seiklusrada, ronila või üksik õuemänguvahend (nt kiige, karussell, laev, lennuk, kaugushüpperada ja -kast, alpisein jne).

Eelistatuimaks osutusid üllatuslikult üksikud õuemänguvahendid, mida soovib endale 41 lasteaeda. Üksikvahenditest enim sooviti rongi, laeva ja mängumaja. Populaarsed olid ka ronilad, mille valis 32 lasteaeda ning õuesõppe alad – 26 lasteaeda. Spordiala soovib 18, seiklusrada kaheksa (neist 3 loodus- ja 5 tehisrada) ning sõimeala viis lasteaeda.

124 lasteaeda saab täpselt selle atraktsiooni, mille poolt hääletati. Kuus lasteaeda otsustasid koostöös oma hoolekogudega oma õuealade iseärasuste tõttu teise või kolmanda eelistuse kasuks. Kuus lasteaeda tegi muudatuse ühe üksikmänguvahendi osas.

Riigihanked mänguväljakute tarnijate leidmiseks valmistab ette ja viib läbi Tallinna haridusamet. Mänguväljakute rajamiseks on linnaeelarvesse planeeritud miljon eurot. Mänguvahendid paigaldatakse suvekuudel ning uue õppeaasta alguses on need lastele avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles