Tallinna Laulu konkursile laekus 26 laulu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Laulu konkursikomisjoni aseesimees Katrin Siska.
Tallinna Laulu konkursikomisjoni aseesimees Katrin Siska. Foto: Peeter Langovits

Laulukonkursile Tallinna Laul laekus ühtekokku 26 laulu, mille hulgast valib viieliikmeline žürii välja kümme laulu, mis tulevad esitamisele 15. mail Raekoja platsil toimuval lõppkontserdil.


Konkursi korraldustoimkonna aseesimehe Katrin Siska sõnul vastas konkursi tingimustele esialgsetel andmetel 24 laulu, mille hulgast valib viieliikmeline žürii lähipäevil välja kümme parimat, vahendas Raepress.

«Mul on laual muuhulgas mitme kuulsuse looming, millest žürii midagi ei tea - nimelt sellel plaadil, millelt nad laule kuulama ja punkte andma hakkavad, puuduvad autorite nimed. Laule eristavad nad pealkirjade järgi. Eks ikka selleks, et vältida subjektiivset hindamist. Me ei avalda autorite nimesid enne 15. maid, kuna ka rahvas hakkab varsti parimat Tallinna Laulu valima,» salatses Siska.

Kõik huvilised saavad neid laule kuulata ja hääletada oma lemmiku poolt 7.-14. maini Tallinna veebilehel www.tallinn.ee/laul. Lõppkontserdile pääsenud kümme laulu esitatakse 15.mail kell 19 Tallinna päeval Raekoja platsil toimuval lõppkontserdil, kus ühtlasi premeeritakse pidulikult esimest, teist ja kolmandat kohta ning rahvahääletuse võitjat. Lõppkontsert on kõigile tasuta.

Laulukonkursi Tallinna Laul võitjale antakse välja autoritasu 20 000 krooni, paremusjärjestuses teisele kohale tulnud laulu autorile kogusummas 10 000 krooni ning kolmandale kohale tulnud laulu autorile 6000 krooni. Rahvahääletuse võitnud laulu autor saab autoritasu 9000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles