Harku vald palub politseil uurida purjus jahimeeste juhtumit

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulirelv
Tulirelv Foto: Elmo Riig / Sakala

Harku vallavalitsus pöördus Põhja prefektuuri poole avaldusega selgitamaks nädalavahetusel Vääna jahimeeste pidutsemise käigus toimunud intsidenti, kus võisid kasutusel olla ka tulirelvad.

Möödunud laupäeva hilisõhtul toimus Vääna Külakoja juures intsident, milles teadaolevalt osalesid Vääna jahimehed koos oma Soome külalistega ning Külakojas sünnipäeva pidanud inimesed.

Vallavalitsusele laekunud info kohaselt olid mõned jahiseltskonna liikmed purjus ning käitusid lähedalviibinud sünnipäevaliste suhtes ettearvamatult, olles samal ajal relvastatud. Sünnipäevalised kogesid jahiseltskonna käitumises ohtu ning kutsusid kohale politsei.

Harku vallavalitsus suhtub juhtunusse äärmiselt tõsiselt ning on palunud asjaolusid selgitada politseil ja Harju keskkonnaametil. Uurimine peab välja selgitama võimaliku rikkumisega seotud isikud ning tuvastama, kas intsidendi käigus rikuti relva- või jahiseadust.

«Soovin pärast uurimistulemuste selgumist kindlasti kohtuda Harku vallas jahipidamise eest vastutavate inimestega arutamaks olukorda ning välistamaks niisugused juhtumid tulevikus,» ütles Harku vallavanem Kaupo Rätsepp.

«Harku vallas on kauaaegsed jahipidamise traditsioonid ning meie eesmärk ei ole seda takistada, kuid tulenevalt Harku valla tihedast asustusest on siin vaja rakendada kõrgendatud ettevaatusabinõusid tagamaks kõigi turvalisus,» lisas vallavanem. «Viimane jahipidamisega seotud õnnetus, mis päädis lapse vigastusega, leidis Harku vallas aset 1990ndate lõpus. Seepärast suhtume nädalavahetusel asetleidnud juhtumisse äärmise tõsidusega. Tahame omalt poolt teha kõik, et välistada õnnetuste toimumine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles