Tallinna noortevolikogu: linn vajab Street Workout parki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Valuoja orus avatakse Lõuna-Eesti esimene parkuuriväljak.
Viljandis Valuoja orus avatakse Lõuna-Eesti esimene parkuuriväljak. Foto: Madis Luik

Tallinna linna noortevolikogu on seisukohal, et Tallinn peab looma elamurajoonides Street Workout parke, mis võimaldaksid noortel tasuta tegeleda oma füüsilise vormi arenguga vabas õhus.

Street Workout on USA-s sündinud tänavaspordi liik, mille sisuks on lihtsate füüsiliste harjutuste sooritamine eesmärgiga jõuda nendes täiuslikkuseni ja arendada tervislikku ja ilusat kehalist vormi. Selle spordi tingimusteks on vaba õhk ja keemilistest toidulisanditest loobumine. Viimastel aastatel on Workout hakanud ka Eestis juurduma.

«MTÜ Street Workout Estonia on meie poole pöördunud palvega toetada nende algatust. See on hea võimalus pakkuda noortele kättesaadavat alternatiivi alkoholile, narkootikumidele ja arvuti taga istumisele. Noortele on vaja selgeks teha, et hoopis tervis ja jõud on eduka inimese tunnuseks,» arvab noortevolikogu esimees Vladimir Svet. «Oleme teinud ka vastava pöördumise linnavalitsuse poole, hetkel valmistame koos teema tundjatega konkreetseid projekte.»

Noortevolikogu arvates võiks esimene Street Workout park linna kerkida juba selle aasta suvel ning selle asukohaks peaks olema üks linnaparkidest keset linnaosa, kuna kättesaadavus on selle objekti puhul üks tähtsamaid kriteeriume.

Tallinna linna noortevolikogu on 21-st noortest koosnev osaluskogu, mille eesmärgiks on Tallinna noorte huvide esindamine ja kaitsmine Tallinna linnavõimude juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles