Tallinna liumäed on vastlapäevalisi täis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastlapäeva tähistamine algas mõnel pool Tallinnas juba hommikupoolikul, aga mitmesuguseid sündmusi jätkub hilisõhtuni välja.


Juba ennelõunal oli Õismäe tiigi ärne täis liulaskjaid, alates lasteaialastest ja lõpetades pensionäridega, kellele andis kelgumäel hoogu linnaosavanem Marek Jürgenson isiklikult. Samuti peeti eakate suusavõistlus, mis oli selle võrra tavalisest lõbusam, et sõita tuli ühe suusaga.

Lasnamäel Kivila pargis ehitasid kooliõpilased lumelinna ja lauluväljak oli liulaskjaid täis.
Täna kella 17-21 on lauluväljaku tõstukid ja lumetuubid kõigile tasuta, lisaks pakutakse hernesuppi ning Reval Café müüb pirukaid ja saiakesi.

Eesti Vabaõhumuuseum tähistab tänast vastlapäeva lõbusa tralli ja stiilse maskipeoga. Alates kella 15 meisterdatakse Kuie kooli elutoas tuulejäneseid, koolitoas näeb vanu talviseid kaadreid filmiarhiivist ja saab lahendada mõistatusi. Sepa talus meisterdatakse vastlavurre, Härjapea talu köögis valmistatakse vastlamaiustusi. Nii lapsed kui ka täiskasvanud on oodatud kelgumäele ja jääkarussellile, lisaks saab sõita vanade suuskade ja tõukekelguga ning harjutada seaketaste veeretamist ja kada-ajamist. Lau külapoe elutoas meisterdatakse maske vastlakarnevali jaoks. Kell 18 algab Kolu kõrtsi talli all 1930-ndate stiilis vastla maskipidu.

Mustamäel tähistatakse vastlapäeva kultuurikeskuse Kaja juures staadionil (Vilde tee 120), kus kell 16.45 süüdatakse suur kuuselõke, kell 17 aga algab vastlapäevapidu. Kavas on traditsioonilised mängud - hernekorjamine, liulaskmine, kelguvõistlus, köievedu ja meeskondlik suusatamine, saab osaleda ka vurri tegemise töötoas. Samuti on võimalik osa saada ennustamisest, rahvatantsijate esinemisest, ühistantsust ja ringmängudest. Pakutakse teed ja vastlakukleid. Pidu kestab kella 19-ni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles