Ministeerium: Teletorni 830 000 euro suuruse kahju põhjustas emotsiooniotsus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aasta kevadel taasavatavale teletornile paigaldati närvikõdi pakkuv klaaspõrand. Torni tipus 170 m kõrgusel asuva vaateplatvormi põrandasse tehti kuus 80 cm suurust vaateava, millest on võimalik vaadata otse alla maapinnale.
2012. aasta kevadel taasavatavale teletornile paigaldati närvikõdi pakkuv klaaspõrand. Torni tipus 170 m kõrgusel asuva vaateplatvormi põrandasse tehti kuus 80 cm suurust vaateava, millest on võimalik vaadata otse alla maapinnale. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tallinna teletorni rekonstrueerimise hanke seadusega vastuollu minekust tekkinud ligi 830 000 euro suurune kahju tekkis rahandusministeeriumi hinnangul soovist objekt võimalikult kiiresti valmis saada, kuid vajadust ei suudetud piisavalt põhjendada.

Kaur Siruli rahandusministeeriumi finantskontrolli osakonnast selgitas riigieelarve kontrolli erikomisjoni istungil, et probleem sai alguse sellest, et teletorni rekonstrueerimise hanke võitnud ehitaja hüppas alt ära ajal, mil kultuuripealinna aasta alguseni jäi pool aastat, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Samas oli teletorni sihtasutusel soov objekti kultuuriaasta raames kasutada - selleks viidi läbi väljakuulutamiseta läbirääkimistega riigihange, mida võib teha, kui selleks on äärmine vajadus.

Kuigi objekt loodeti valmis saada 2011. aasta sügiseks, valmis see alles 2012. aasta kevadel ning kultuuriaasta programmi see ei jõudnud.

Hiljem kui rahandusministeerium hanget auditeeris, ei suutnud hankija Siruli sõnul äärmist vajadust ära põhjendada ning rahandusministeerium soovitas EASil algatada tagasinõue, mis on 981 662 eurot ning see osa jäetaksegi EASi poolt välja maksmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles