Loomaaia kiskjad tegid tutvust lumememmedega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeleopard lumememmega Tallinna loomaaias
Lumeleopard lumememmega Tallinna loomaaias Foto: Silver Tomingas

Pehmed talveilmad on Tallinna loomaaias pesukarud taas õue meelitanud. Triibulise sabaga kohevad karvapallid piiluvad pisut uniste tumedate nööpsilmadega ümbrust ja jagavad naljakate kidisevate häälitsustega omavahel maid.

Ka lakkhundikutsikad käivad nüüd pealelõunati regulaarselt õueaedikus jalutamas.

Elevandid, lumeleopardid, tiiger, amuuri leopard ja puuma said aga tutvust teha ehtsate lumememmedega. Pühapäeval meisterdasid loomaaia sõbrad aedikutesse seitse suurt lumememme. Uudistamist, porgandite ja käbide väljasikutamist, pealehüppeid ja maadlemist oli parasjagu – õhtuks olid kõik memmed maha murtud või suisa ära söödud.

Kaeluskotkad ja kaljukotkad paarituvad, habekotka pessa ilmus teisipäeval teine muna.

Loomasõprade ringide lapsed pistsid elevandimajas pottidesse herne-, kõrvitsa-, tatra-, maisi-, kaera- ja päevalilleseemneid. Lisaks sellele, et taimede võrsumist on põnev jälgida, saab hiljem nendega loomade toidulauda mitmekesistada.

Viimasel ajal asjatab elevandimajas tihti ka loomaaia veterinaar, et harjutada elevante loomaarsti juuresolekuga ja erinevate meditsiiniliste protseduuride läbiviimisega, kui vajadus peaks tekkima.

Loomaaeda toodi vastu akent lennanud ohakalind. Uimane linnuke kosub puuris mõne päeva ja lastakse siis taas vabadusse.

Puidutöötlemisfirma Technomar & Adrem AS aitas loomaaeda suure koguse saepuruga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles