Abipolitseinikud tabasid võimaliku narkodiileri

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: SCANPIX

Pühapäeva õhtul kella 18.45 ajal pidasid kaks abipolitseinikku Tallinna vanalinnas kinni 17-aastase noormehe, kellelt leiti suuremas koguses kanepisarnast ainet, politsei toimetas keskmises alkoholijoobes alaealise osakonda.

«Siinkohal tuleb kindlasti tänada väga head tööd teinud abipolitseinikke, kes võimaliku alaealise narkodiileri kinni pidasid,» vahendas pressiesindaja Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juht vanemkomissari Kaido Kõplase sõnu.

«See noormees on juba varem meile silma jäänud seoses suure koguse narkootilise aine käitlemisega,» lisas Kõplas.

26. aprilli õhtul politsei poolt kaasatuna oma tavapäraseid tööülesandeid täites märkasid abipolitseinikud Uuel tänaval alaealise välimusega noormeest suitsetamas.

Abipolitseinikud küsisid noormehelt isikut tõendavat dokumenti, mida tal aga kaasa polnud. Poiss hakkas käituma närviliselt ning tema juures oli tunda alkoholilõhna.

Lisaks sellele üritas kontrollitav omavoliliselt minema minna, eirates politseiniku seaduslikku korraldust seisma jääda. Selle peale toimetati noormees osakonda, kus kinnipeetu taskust tuli päevavalgele nii ID-kaart kui ka 7 väikest minigripikotti ja 4 fooliumkotti kanepisarnase taimse puruga.

17-aastase noormehe isikuandmeid kontrollides selgus, et ta on varem nii narkootikumide käitlemise kui ka muude rikkumistega seotuna kinni peetud.

Politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseaduse § 184 2. lõike järgi, mis käsitleb narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikku käitlemist, mille korduval toimepanemisel võib järgneda kolme- kuni viieteistaastane vangistus.

Eile vahistas Harju maakohus Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel kahtlustatava.

Ringkonnaprokurör Taavi Perni sõnul ei maksa alaealistel, kuid varem karistatud isikutel loota, et edaspidi pääsevad nad narkokuriteo toimepanemisel kergemalt.

«Kuna antud isik pani veel teo toime katseajal, siis leidis kohus, et on põhjendatud alus noormees vahi alla võtta,» lisas Pern.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles