Uuring kinnitab inimeste rahulolu uue ühistranspordisüsteemiga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühissõidukite elektrooniline piletisüsteem.
Tallinna ühissõidukite elektrooniline piletisüsteem. Foto: Toomas Huik

Linlased on tasuta ühistranspordi hästi vastu võtnud ning see on vähendanud pealinna autoliiklust enam kui kümne protsendi võrra.


Elanike rahulolu näitab linnavalitsuse tellitud uuring. «Uuringu viis läbi osaühing Eesti Uuringukeskus ja selle käigus küsitleti 500 inimest,» rääkis abilinnapea Taavi Aas.
«Uuringus oli ka küsimus ühiskaartide valideerimise arusaadavuse kohta. Ja mul on hea meel selle üle, et ainult viis protsenti vastajatest ütles, et arusaadavus on kas halb või väga halb, kõik ülejäänud ütlesid, et see on kas rahuldav, hea või väga hea. Sealjuures väga heaks hindas seda 47 protsenti vastajatest. «Hea» ja «väga hea» vastanuid oli kokku 76 protsenti. Ja mugavust hindas heaks või väga heaks kokku 70 protsenti vastajaid. Nii et uue kaardisüsteemi rakendusega võib selle uuringu tulemuste põhjal rahule jääda,» lausus Aas.

Tema sõnul võib rahul olla ka ühistranspordi kasutajate arvu kasvuga ning autode arvu vähenemisega. «Alates möödunud aasta aprillist on 11 ristmikul loendurid, mis mõõdavad liiklusintensiivsust nendel ristmikel. Loenduse tulemused on sellised, et jaanuaris oli võrreldes detsembriga kümmekond protsenti autosid vähem ja veebruari esimesel nädalal lausa 14 protsenti vähem,» ütles abilinnapea.

Ühissõiduki kasutajate hulk on tema sõnul kümne protsendi võrra kasvanud ja samas suurusjärgus on ka ühistransporti lisatud. Selleks on tihendatud ühissõidukite sõidugraafikuid ja saadetud liinile tavaliste busside asemel lõõtsbusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles