Linnapea on linnahalli renoveerimise osas optimistlik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Liis Treimann

Linnahalli renoveerimise ettevalmistamine on kestnud pikka aega, kuid see on rahvusvaheliste projektide puhul tavapärane, leiab Tallinna linnapea Edgar Savisaar.


Seda kinnitas Savisaar ka oma vastuses linnavolinik Madis Kübara arupärimisele. Muuhulgas tahtis Kübar teada seda, milliseid samme on linnahalli renoveerimise edendamiseks astutud pärast 7. maid 2012.

«Olulisemad sammud on linnahalli ja seda ümbritsevate kinnistute eskiislahenduste väljatöötamine, edasise kasutamise taotluse kooskõlastamine riigi muinsuskaitseametiga ning linnahalli eeleskiisile ehitismälestiste ekspertnõukogu heakskiidu saamine 16. novembril 2012. Linnahalli rekonstrueerimiseks on koostatud muinsuskaitse eritingimused, mis on kooskõlastatud Tallinna kultuuriväärtuste ameti ja riigi muinsuskaitseameti poolt,» loetles Savisaar oma vastuses viimase aasta saavutusi.

Tallinn Entertainment LLCga peetavate läbirääkimiste sisu ei saa Aasa sõnul avalikustada konfidentsiaalsusnõude tõttu.

«Olen Tallinn Entertainment LLCga peetavate läbirääkimiste ja linnahalli kultuuri- ja konverentsikeskuseks väljaarendamise suhtes jätkuvalt optimistlik. Mitte ükski varasem linnavõim ei ole jõudnud linnahallile investori leidmisel kaugemale, kui tänane linnavalitsus,» kiitis Savisaar.

«Mahukate projektide puhul ei ole kunagi garantiid, et läbirääkimised jõuavad loodetud tulemuseni. Kui peaks selguma, et projekt vajab muutmist, siis linnavalitsus hindab olukorda ja vajadusel töötab välja teistsugused lahendused, sealhulgas kaalub uue konkursi korraldamist,» lisas linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles