Kommunaalamet remondib poole miljoni eest Aegna sadamakaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna sadam.
Aegna sadam. Foto: Toomas Huik.

Linnavalitsus eraldab homsel istungil reservfondist 490 000 krooni Aegna saare sadamakai remontimiseks.


Aegna saare sadamakai koos maaga kuulub Tallinna linnale ja Aegna sadama valdajaks on Tallinna Kommunaalamet, kellel on kohustus luua tingimused ohutuks laevaliikluseks ja korraldada linnale kuuluvate sadamarajatiste ja kaldakindlustuste haldamist Tallinna linna omandis olevatel sadamatel.

Aegna saare sadamakai sai kõvasti kannatada 2005. aasta 7.-8. jaanuari tormis. Sama aasta juuni alguses eraldas linnavalitsus Aegna randumiskoha avariiremondiks 1 600 000 krooni. 2006. aastal remonditi sadamakaid ligi kahe miljoni eest. Järgnevatel aastatel Kommunaalametile sadamakai remontimiseks enam raha ei eraldatud.

Nüüd on linnavalitsus avastanud, et Aegna ja Tallinna vahel peaks paari nädala pärast laevaliiklus algama ning seetõttu tuleb seal hädavajalikeks töödeks eraldada raha reservfondist, sest Aegna sadama rekonstrueerimist ei lülitatud tänavuste investeeringute eelarvesse.

Aegna saare püsielanik Hugo Udusaar kinnitas tänases vestluses Postimees.ee'ga, et sadamakai remontimine on Aegna saarel turismi ja puhkemajanduse arendamise võtmeküsimuseks. See, kui suure laeva linn saare ja mandri vahet sõitma saab, on Udusaare sõnul teisejärguline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles