Haridusministeerium tühistas maavanema algatatud järelevalve lasteaias

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padriku lasteaed
Padriku lasteaed Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Haridus- ja teadusministeerium otsustas tühistada Harju maavalitsuse järelevalve Tallinna Padriku lasteaias seoses avalikkuses tõstatunud kahtlusega, et Harju maavanemal Ülle Rajasalul olid lasteaias järelevalvetoimingute algatamist soovides mängus isiklikud huvid.

Segaduste vältimiseks, kaebuste kontrollimiseks ja rahuliku tööõhkkonna taastamiseks viib lasteaias järelevalve läbi haridusministeerium ise, teatas pressiesindaja.

Protsessi kaasatakse ministeeriumivälised alushariduse eksperdid ning Tallinna haridusameti kui lasteaia pidaja esindajad.

Möödunud nädalal jõudis ajakirjandusse info, et Harju maavanem Ülle Rajasalu organiseeris oma ametipositsiooni ära kasutades lapselapse lasteaiarühma õpetaja vastu erakorralise riikliku järelevalve. Muu seas saatis ta oma lapselapse rühma inspekteerima enda erakonnakaaslase.

Ülle Rajasalu teatas ministeeriumi otsuse peale, et tal on selle üle hea meel. «Maavalitsus tegi seda järelvalvet siis, kui olime edastanud lastevanemate kaebused haridus- ja teadusministeeriumisse ning sealt anti selle alusel meile ülesanne järelvalve läbi viia.» Rajasalu kinnitusel teadis ministeerium järelvalvet Harju maavalitsusele ülesandeks tehes, et selles lasteaias käib ka tema lapselaps.

«Mulle valmistaks muret, kui probleemid, mida senise järelvalve käigus oleme avastanud, jääksid korda tegemata vaid seetõttu, et olen vanaema ja minu lapselaps käib samas lasteaias. Ka tänahommikune kuue lapsevanema kiri kinnitab muret laste kasvatuse pärast Padriku lasteaias, millest ei mina ega haridusministeerium ei saa mööda vaadata.»

Rajasalu lootis, et ka avalikkus saab järelvalve tulemusena ülevaate sellest, mis Padriku lasteaias toimunud on.

Kuus Padriku lasteaia lapsevanemat saatsid täna ajakirjandusele avaliku kirja. «Kirjutame teile seetõttu, et oleme hiljuti meedias näinud ebaõiglaseid süüdistusi, mis puudutavad Padriku lasteaias toimuvat ja selle hindamist. Meie lastevanematena oleme soovinud saada erapooletut hinnangut mitmes küsimuses. Kuna Padriku lasteaed, juhataja Monika Kersega eesotsas ega ka Tallinna haridusamet meie häält kuulda ei võta, siis oleme selleks ise pöördunud Harju maavanema ja Harju maavalitsuse haridus- ja kultuuritalitusosakonna töötajate poole. Kui lapsed on Eestis üks prioriteetidest, siis peab nende hoidmine ja kasvatamine olema heal tasemel, turvaline ja ühtsetel reeglitel põhinev. Oleme siiski väga mures selle pärast, mida oleme aastate jooksul kogenud Padriku lasteaias, eelkõige ühes rühmas ja seetõttu pöördusimegi Harju maavalitsuse kaudu riigi poolse järelvalve algatamiseks,» kirjutasid kuus lapsevanemat.

«Palume antud teemat mitte muuta isiklikuks, ammugi mitte poliitiliseks küsimuseks ei järelvalve tegija(te) ega lasteaiaõpetaja(te) osas. Meie eesmärk on saada hinnangud meie kaebuses kirjeldatud probleemide suhtes. Kindlasti toob lähitulevik üldsusele rohkem selgust ka kaebuste sisu osas, ning omalt poolt oleme valmis koostööks, et sündmused ja kirjeldused Padriku lasteaia ümber seonduvast ei muutuks ühepoolseks, kallutatud käsitluseks, mida just eelmise nädala lõpus meedias edastati,» avaldasid vanemad lootust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles