Tallinna visioonikonverentsi eelarvest rahastati keskerakondlaste lõbusõitu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink saavutas Kesk-Euroopa TOP 500 ettevõtete edetabelis 270. koha.
Tallink saavutas Kesk-Euroopa TOP 500 ettevõtete edetabelis 270. koha. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni poolt läbi viidud visioonikonverentsi kulude kontroll aastatel 2005-2007 tuvastas, et konverentsi korraldamiseks kulutati kahel aastal kokku kaks miljonit krooni.


«Kontrollimise käigus selgus, et näiteks 2006. aasta visioonikonverentsi korraldamise raames kulutati 500 000 krooni ürituse reklaamile meedias, kuigi konverentsile oli sissepääs vaid kutsetega,» ütles akti koostanud revisjonikomisjoni liige Remo Holsmer.

«Kontrollijatele jäi arusaamatuks, miks pidid linnapea ja volikogu esimees teleekraanil konverentsi toimumist reklaamima,» lisas ta.

Revisjoniakti kohaselt toimus 17. augustil 2007. aastal visioonikonverentsi egiidi all vaid volikogu keskerakondlastele mõeldud väljasõit Tallinki laeval Galaxy, mis läks maksma 100 000 krooni. Holsmeri sõnul ei väljastatud volikogu kantseleist ka pärast revisjonikomisjoni korduvaid nõudmisi väidetaval seminaril osalenute nimekirja. Samuti sellele ei avaldatud kontrollijatele volikogu esimehe 2007. aasta augustikuu krediitikaardi väljavõtet.

Holsmeri sõnul tuvastasid kontrollijad muuhulgas, et visiooninõukoja tegevusega seotud kulud tõusid hüppeliselt 2006. aasta 18 000 kroonilt 2007. aastal 64 000 kroonini. 2007. aastal kulus näiteks nõukoja liikmetele kingitusteks 15 000 krooni, lennupiletitele sõiduks Küprosele 27 000 krooni ja vastuvõtukuludeks restoranis Kolm Õde 10 000 krooni.

«Visioonikonverentsiga seotud kulud on olnud ebamõistlikult suured ning eelarve sisse on sattunud selgelt üritusega mitte seotud kulutused nagu keskpartei lõbusõit Soome lahel ja konverentsi reklaam televisioonis,» võttis Holsmer kontrollimise tulemused kokku

Volikogu revisjonikomisjoni keskerakondlasest liige Larissa Škurat nimetas Holsmeri väiteid vassimiseks ja valetamiseks.

«Ilmselt ei mahtunud Holsmerile hinge, et kontrollimine ei tuvastanud rikkumisi, nii nagu tema seda oleks näha soovinud. See soov oli nähtavasti eriti suur, sest kontrollimine vältas erakordselt kaua - terve aasta,» kommenteeris Škurat.

«Üks lemmikteemasid näis olevat volikogu liikmete ja ekspertide nõupidamine Tallinki laeval, mida Holsmer üritab järjepidevalt lõbusõiduks nimetada. Kuna viibisin ka ise kohal, siis tean, et tegemist oli tõsise nõupidamisega Tallinna arenguprobleemide üle,» kinnitas Škurat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles