Tallinn lihtsustab uute töökohtade loomise toetuse korda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Jaanus Mutli.
Abilinnapea Jaanus Mutli. Foto: Eeva Kaun.

Tallinna Linnavalitsus kavatseb homsel istungil esitada linnavolikogule määruse eelnõu, millega muudetakse oluliselt uute töökohtade loomise toetuse taotlemise ja menetlemise korda.


Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on muudatuse eesmärgiks leevendada ajutiselt, seoses majandussurutisega nõudeid taotlejale ja taotlusele ning suurendada ühe töökoha loomiseks eraldatavat toetust, suurendades seeläbi võimalike taotlejate arvu ja huvi. Korra muudatuste vajadus tuleneb hüppeliselt kasvanud tööpuudusest Tallinnas, teatas Raepress.

«Määrusega muudetakse näiteks taotlejale seatud nõudeid töötajate arvu ja omanike osas, tõstes maksimaalse töötajate arvu 30-lt töötajalt 250-le, mis lisaks väikeettevõtetele võimaldab taotleda toetust ka keskmise suurusega ettevõtetel. Eraisikute osakaalu äriühingu omanikeringis langetatakse 100 protsendilt 51-le eesmärgiga suurendada võimalike taotlejate ringi,» selgitas Mutli.

«Ka muudetakse nõuet loodavate uute töökohtade arvu osas ja toetuse piirmäära - kuni 75 000 kroonise toetuse taotlejale kehtestatakse nõue luua vähemalt kaks uut töökohta, kuni 150 000 kroonise toetuse taotlejale vähemalt kolm ja üle 150 000 kroonise toetuse taotlejale vähemalt viis uut töökohta, toetuse maksimummäär tõstetakse 200 000 kroonilt 300 000 kroonile,» lisas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles