Öise Vahtkonna pikett möödus vahejuhtumiteta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öise Vahtkonna pikett linnahalli juures.
Öise Vahtkonna pikett linnahalli juures. Foto: Liis Treimann.

Täna õhtul linnahalli ja sadama D-Terminali juures toimunud Öise Vahtkonna piketil osales mõnikümmend inimest.

Piketeerijad hoidsid käes võrdseid õigusi nõudvaid loosungeid ja kahe aasta taguste aprillisündmuste fotosid. Samuti andsid nad intervjuusid mitmele Venemaa telekanalile, keda esindas üks ja sama võttemeeskond. Kõigepealt pisteti intervjueeritavale nina alla Pervõi Kanali logoga mikrofon. Seejärel vahetati see välja telekanali Rossija mikrofoni vastu ning lõpuks tehti samade inimestega intervjuud lihtsalt musta mikrofoni kasutades. Kõik asjad võttis üles üks ja sama kaameramees.

Peale tunniajalist seismist linnahalli juures liikus seltskond sadama D-terminali vastas olevate laohoonete juurde, kus politsei kahe aasta eest hoidis aprillirahutuste ajal tänaval kinni peetud inimesi. Piketeerijad nimetasid seda Eesti Vabariigi esimeseks koonduslaagriks.

Öine Vahtkond tähistas eilse ja tänase üritusega 2007. aasta aprillirahutuste teist aastapäeva. Eile kogunes umbes poolsada inimest Rahvusraamatukogu vastas, pronkssõduri kunagises asukohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles