Sotsid nõuavad Harju maavanema ametist vabastamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Rajasalu.
Ülle Rajasalu. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Sotsiaaldemokraadid kutsuvad regionaalminister Siim Kiislerit tõsiselt kaaluma Reformierakonda kuuluva Harju maavanema Ülle Rajasalu ametisse sobivust.


«Harju maavanema aadressil esitatud süüdistused on äärmiselt tõsised. Kui need peaksid tõele vastama, siis on selge, et nii lubamatu teo toime pannud kõrge ametnik ei saa oma postil jätkata,» ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Karel Rüütli.

Ülle Rajasalu on Rüütli sõnul kahjustanud maavanema institutsiooni usaldusväärsust, mis on tänu riiklikule poliitikale niigi rahva silmis langenud. «Juhtunu näitab selgelt ka seda, et maavanema ametikoha politiseerimine oli tänaste võimuerakondade poolt suur viga. Komparteilik nõiajaht ja telefoniõiguse kasutamine peaksid jääma ajaloo hämarustesse,» lausus Rüütli.

Ta lisas, et sotsiaaldemokraadid loodavad, et Reformierakond suhtub tõsiselt rahvakogu püüdlustesse lõpetada Eestis sundparteistamine.

Tänane Äripäev kirjutas, kuidas Ülle Rajasalu organiseeris oma ametipositsiooni ära kasutades lapselapse lasteaiarühma õpetaja vastu erakorralise riikliku järelevalve. Muu seas saatis ta oma lapselapse rühma inspekteerima enda erakonnakaaslase.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles