Tallinn avab eelhääletamiseks jaoskonnad kaubanduskeskustes

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelhääletamine viimastel riigikogu valimistel
Eelhääletamine viimastel riigikogu valimistel Foto: Raigo Pajula / Postimees

Tallinlased saavad sügisestel kohalikel valimistel tõenäoliselt võimaluse eelhääletada mitmes kaubanduskeskuses nii Kesklinnas, Lasnamäel, Haaberstis kui Kristiines.

Tallinna valimiskomisjon arutas sel nädalal valimisjaoskondade moodustamist kaubanduskeskustesse, kus saaks eelhääletada 10.-13. oktoobril. Valimiskomisjoni hinnangul võiks jaoskonna moodustada näiteks Lasnamäe Centrumis, Viru ja Solarise keskuses, Rocca al Mare ja Kristiine kaubanduskeskuses ning Magistrali keskuses Mustamäel.

Valimiskomisjoni liige, linnakantselei halduskorralduse büroo peaspetsialist Heiki Soome ütles Postimehele, et jaoskondade täpseid asukohti pole praegu siiski veel otsustatud. Tema sõnul peetakse kaubanduskeskustega alles läbirääkimisi ning on võimalik, et jaoskondi avatakse vähem kui viis.

Soome viitas mullu novembris kehtima hakanud seadusemuudatustele, millega võrdsustati valimisjaoskondades toimuva eelhääletuse ja elektroonilise hääletamise aeg. Kui seni oli võimalik eelhääletada kolme päeva jooksul ehk 6.-4. päevani enne valimispäeva, siis nüüd saab eelhääletada juba alates 10. valimiseelsest päevast ehk samast ajast, kui algab elektrooniline hääletus. Seejuures peab igas maakonnakeskuses olema 10.-7. päevani lahti vähemalt üks jaoskond – sellele kaubanduskeskustes jaoskondi avada sooviv linna valimiskomisjon nüüd ka viitab.

Soome sõnul on muudatuse eesmärk tasakaalustada olukorda, kus osa inimesi saab e-hääletada, aga teised mitte. «Nüüd on ka teistel võimalus minna jaoskonda ja hääletada samal ajal, kui toimub e-hääletus,» ütles ta ja lisas, et mõnda kaubanduskeskusesse võib jaoskond jääda ka ülejäänud eelhääletamise ajaks ehk 6.-4. päevani enne valimisi.

Kohalike volikogude valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles