Habekotkad olid tänavu varajased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Habekotkas.
Habekotkas. Foto: Maaja Kitsing

Kui tavaliselt teeb habekotka emalind munemisega algust veebruaris, siis nüüd ilmus esimene muna pesa põhja juba 29. jaanuaril. Et haudujaid mitte häirida, suletakse kotkaste ekspositsioon külastajaile nagu varasematelgi aastatel haudeperioodi lõpuni.


Peale kolmekuulist inkubatsiooni niiskes liivas koorusid esmakordselt Tallinna loomaaia ajaloos kaks keskaasia kilpkonna poega. Tikutopsisuurused kilpkonnapojad nägid elevandimaja soojuses ilmavalgust 30. jaanuaril.

Lakkhundikutsikad said möödunud nädalavahetusel esimese vaktsiinisüsti. Emane kutsikas suhtus asja rahulikult, kuid isane kutsikas võitles ägedalt vastu ja üritas ka hammustada, pärast aga läks emaloomale kurtma ja tema käest lohutust otsima.

Jaanuari alguses põsel laiutanud mädaniku ja igemepõletiku käes vaevelnud rookass Kusti on kenasti paranenud.Tüügassea põrsad said kosutuseks E-vitamiini ja seleenipreparaati, lonkav pelikan neelas põletikuvastaseid ja valuvaigistavaid tablette, kõhn ja isutu valgepõsklagle tegi läbi antibiootikumikuuri. Antibiootikumikuuri tegid läbi ka muskusveised, kellel niiskus nina tatiseks oli tõmmanud.

Täna sai Illu kohvikus koos Aleksei Turovskiga taaskord piiluda prussakamaailma telgitagustesse, 10. veebruaril toimub aga loomaaias maopäev. Idamaise maoaasta alguse puhul vestabTurovski kella 12–14 elevandimajas maojuttu. Huvilised võivad kohapeal meisterdada endale päris oma mao. Julgemad külastajad saavad aga mõne taltsama maoga ka lähemat tutvust sobitada. Rohkem infot on loomaaia kodulehel www.loomaaed.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles