Homsest sõidavad Harjumaal uued bussid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homsest hakkavad Harjumaa teedel sõitma uued heitkogustega kauplemise tehingu raames soetatud liinibussid Hispaaniast.


Uued bussid hakkavad reisijaid teenindama Tallinnast väljuval ida- ja lõunasuunal. Kokku 32 uut bussi on maanteeameti poolt kasutamiseks üleantud aktsiaseltsile Harjumaa Liinid ja aktsiaseltsile Samat, teatas Harju maavalitsus. Aprillis lisanduvad Harjumaa teedele veel 26 liinibussi, mis hakkavad teenindama reisijaid läänesuunal ning mille operaatorfirmaks on Atko Liinid AS.

«Loodan, et uued bussid tagavad sõidugraafikus püsimise, neil esineb vähem rikkeid ning bussireisist kujuneb meie inimeste jaoks kiire ja meeldiv elamus. See on Harjumaa jaoks suur samm edasi rohelise mõtlemise ja puhtama elukeskkonna suunas. Suurema panuse keskkonnahoidu annabki just see, kui Harjumaa elanikud kasutaksid varasemast rohkem ühistransporti,» ütles Harju maavanem Ülle Rajasalu.

Uued kasutusele võetavad bussid on soetatud Eesti ja Hispaania riigi vahelise kliimamuutuste vastu võitlemise koostööprojekti raames. Riigi poolt soetatud 110 bussist suunati 58 bussi Harjumaale paljuski seetõttu, et suurima elanikkonnaga maakonnas on suurim potentsiaal ühistranspordi kasutajate arvu kasvatada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles