Laupäeval püstitatakse Lasnamäe kiriku kellatornile rist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe kiriku kellatorn.
Lasnamäe kiriku kellatorn. Foto: Lasnamäe linnaosa valitsus

Eeloleval laupäeval, 2. veebruaril, paigaldatakse Lasnamäe kiriku kellatornile kuppel ja püstitatakse rist, millele järgneb kiriku tavadele vastav risti pühitsemine.


Peaaegu kümme aastat kestnud Lasnamäe kirikukompleksi ehitustööd on jõudnud lõpusirgele. Üheks olulisemaks etapiks on kiriku kellatorni kupli paigaldamine, mille kaal ulatub 22 tonnini. Kohe pärast seda viiakse läbi risti pühitsemistseremoonia,» teatas Lasnamäe linnaosavalitsus.

Kõik huvilised on oodatud paigaldustööde lõpptulemust jälgima laupäeva pärastlõunal või pühapäeval. Laupäeva hommikul hakkab kiriku juures töötama rasketehnika, sealhulgas ka 200-tonnine kraana.

Kellatorni avamine on kavandatud 5. maiks. Selleks ajaks paigaldatakse kellatorni Saksamaal valmistatud kellad. Kõik Lasnamäe kiriku ehitustööd peavad olema lõpetatud sügiseks, ametlik avamine on planeeritud 29. septembrile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles