Keila läheb üle tasuta ühistranspordile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Alates 1. veebruarist on Keila linnas bussisõit kõigile tasuta.


Järgmisest kuust võivad Keila mõlemal bussiliinil sõita nii kohalikud elanikud kui linna külalised, mingit vahetegemist ei ole, kinnitas Keila linnapea Enno Fels.

«Bussiliiklus on pikka aega olnud orienteeritud vanemaealiste inimeste ja laste teenindamisele, kes on ka siiani tasuta sõita saanud. Nii on piletitulu olnud suhteliselt väike, küll aga on selle manageerimine põhjustanud kulusid,» rääkis Fels.

«Piletihinda eriti tõsta ka ei saa, sest Keila on just nii suur linn, et on võimalik oma asjad ka jalgsi ära ajada,» lisas ta.

Bussiliikluse peale kulub linnaeelarvest umbes 40 000 eurot aastas. Piletitest laekuv tulu aga oli umbes tuhat eurot aastas, nii et tasuta ühistranspordile üleminek linnale suuri lisakulutusi ei põhjusta. Kuni 1. veebruarini maksab üksikpilet Keila bussides 0,26 eurot, pärast seda kelleltki enam piletit ei küsita.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles