Haiglaparklas napib patsientidele kohti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma 4,5 kuu vanuse pisipoja Oliveriga lastekliinikus käinud Merle Jaansoo kurtis, et vahel tuleb ta isegi 20 minutit varem kohale ja teeb mitu tiiru, et autole koht leida. Seekord tal vedas.
Oma 4,5 kuu vanuse pisipoja Oliveriga lastekliinikus käinud Merle Jaansoo kurtis, et vahel tuleb ta isegi 20 minutit varem kohale ja teeb mitu tiiru, et autole koht leida. Seekord tal vedas. Foto: Priit Simson

Arsti vastuvõtule minejad peavad mõnikord Ida-Tallinna keskhaigla juures autoga mitu tiiru tegema, enne kui parkimiskoha leiavad. Segadust aitaks vähendada tõkkepuu või parkimismaja.



Ida-Tallinna keskhaigla kliinikutesse ja perearstikeskusesse tehakse päevas rohkem kui 2000 visiiti, suurem osa neist Ravi tänava hoonetesse. Kõik patsiendid ei lähe arsti juurde muidugi autoga. Kes aga läheb, peab seal tõsist vaeva nägema, et parkimiskohta leida.

Üks põhjus, miks keskhaigla juures parkimiskohti napib, peitub selles, et paljudele ümberkaudsetes asutustes töötavatele inimestele meeldib autosid hoida haigla juures või Ravi tänaval. Nimelt on kaks tundi parkimist tasuta.

«Mis see siis ära ei ole – iga kahe tunni tagant kontorist välja tulla, suitsu teha ja samas ka parkimiskella edasi keerata,» kirjeldas olukorda Tallinna liiklusteenistuse juht Mati Songisepp. «Ainult kolm korda tuleb käia ja tööpäev ongi läbi. Liikluskontrolörid ei jõua ju ka seal pidevalt nende järele valvata.»

Songisepp lisas, et võimalus kaks tundi tasuta parkida on ka Kalev Spa esisel platsil. Seal on aga võimalik kellakeerajad tuvastada videokaamerate salvestiste järgi. Ravi tänaval sellist varianti praegu pole.

Tema sõnul on liikluskorraldajad Ida-Tallinna keskhaigla juhtkonnale pakkunud välja idee paigaldada haigla maa-ala sissesõidu ette tõkkepuu, mis avaneb nupule vajutades. Samas saab inimene ka kaardi, millega ta lahkudes jälle välja pääseb.

Arsti juures käinud ja end registreerinud patsient saab parkida tasuta. Kui aga keegi tahab haigla juures oma autot niisama hoida, peaks tema parkimistasu olema üpris soolane.

Abilinnapea Jaanus Mutli väitel lahendaks Ida-Tallinna keskhaigla parkimismure täielikult parkimismaja. Haiglahoone taga on detailplaneeringuga selleks isegi koht ette nähtud.

«Ka haigla ise peaks olema huvitatud sellest, et parkimine nende territooriumil oleks võimalikult ladusalt korraldatud,» märkis Mutli. «Patsiendid võiksid aga arvestada, et samas läheduses Olümpia hotelli vastas on suur parkla. Alati ei pea ju autoga otse treppi sõitma.»

Ida-Tallinna keskhaigla turundusjuht Svea Talving kinnitas, et võimalust paigaldada tõkkepuu haigla juhtkond praegu just kaalub. Samasugune süsteem kehtib ka paljudes välismaa haiglates.

Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee märkis, et praegu on töös haigla maa-ala detailplaneering, mis näeb ette koha ka kahele kahetasandilisele parkimismajale. Need rajatised ei valmi aga varem kui viie-kuue aasta pärast.

Talving ütles, et haigla on püüdnud teha kõik selleks, et teavitada oma külastajaid parkimiskorrast haigla maa-alal. Näiteks on tänavate ääres väljas vastavad juhendid ja skeemid ning üksikasjalik tasuta parkimise kirjeldus koos kaartidega on üleval haigla kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles