Eaka invaliidi surnuks sõitnud autojuht sai tingimisi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus karistas möödunud nädalal tingimisi vangistusega meest, kes põhjustas tunamullu talvel Tallinnas eaka invaliidi surmaga lõppenud liiklusõnnetuse.

Kohus mõistis 1981. aastal sündinud Maksim Mišini süüdi ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes kannatanu surm, ning määras talle ühe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse kolmeaastase katseajaga. Lisakaristusena võtis kohus Mišinilt õiguse ühe aasta vältel juhtida mootorsõidukit.

Mišinil tuleb tasuda riigi tuludesse ka 480 eurot sundraha ja 368 eurot ekspertiisikulu katteks.

Raske õnnetus juhtus tunamullu 27. novembril kella 16.33 ajal Punasel tänaval, kus Mišin sõitis BMWga otsa reguleeritud ülekäigurajal sõiduteed ületanud 63-aastasele naisele. Jalakäija sai üliraskelt vigastada ning meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa.

Juhtunut uurima asunud politseinikud selgitasid, et vöötrajale lähenedes ei kohandanud Maksim oma auto kiirust selliseks, mis oleks võimaldanud tal takistuse teele tulekul õigeaegselt peatuma. Nii sõitiski ta otsa naisele, kes oli alustanud sõidutee ületamist foori rohelise tule ajal, kuid lõpetas seda liikumispuude tõttu punase tule ajal.

Mišin oli varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles