Öine Vahtkond lehvitas Eesti lippe

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öise Vahtkonna pikett Rahvusraamatukogu vastas.
Öise Vahtkonna pikett Rahvusraamatukogu vastas. Foto: Uwe Gnadenteich

Täna pärastlõunal Rahvusraamatukogu ees pronksöö teise aastapäeva puhul alanud Öise Vahtkonna piketil lehvisid üks Venemaa ja kaks Eesti lippu.


Sinimustvalgeid ei hoidnud seekord mitte Eesti rahvuslaste esindajad, vaid ürituse korraldajad, kes oma sõnul ei taha vastanduda Eesti riigile, vaid nõuavad lihtsalt kõigile võrdseid õigusi.

Juba esimene sõnavõtja tunnustas Eesti võime, kes andsid Öisele Vahtkonnale loa korraldada tänane meeleavaldus Hirvepargis. «Luba meile anti, aga me ei taha kedagi provotseerida ja selle pärast toimub ka tänane üritus siin, pronkssõduri algses asukohas,» ütles korraldaja.

Vähem kui sajapealise rahvahulga seas liikus ringi naisterahvas, kes lõikas kõigile soovijatele musta-oranži triibulisest lindirullist Georgi lindi jupikesi. Väikese hilinemisega jõudis kohale ka Lätist valitud venemeelne Euroopa Parlamendi saadik Tatjana Ždanoka.

Öine Vahtkond tähistas tänase üritusega 2007. aasta aprillirahutuste teist aastapäeva.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles