Andmekaitse Inspektsioon peatas Lasnamäe linnaosa valitsusele tehtud ettekirjutuse täitmise

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova mittekodanikele mõeldud infoseminaril.
Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova mittekodanikele mõeldud infoseminaril. Foto: Lasnamäe linnaosa valitsus

Andmekaitse Inspektsioon peatas ettekirjutuse täitmise, mille kohaselt Lasnamäe linnaosa valitus pidi hävitama ankeedid, mille olid täitnud mittekodanikele korraldatud infoseminarist  osavõtjad.


«Inspektsiooni ettekirjutuse täitmise peatamine sai teatavaks pärast seda, kui Lasnamäe linnaosa valitus oli vaidlustanud Andmekaitse Inspektsiooni otsuse. Praegusel hetkel ootab linnaosavalitsus uut otsust, pidades silmas esitatud vastuväiteid,» teatas linnaosavalitsus.

Lasnamäe linnaosavanema Olga Ivanova sõnul võib uudist Andmekaitse Inspektsiooni taandumisest oma karmidelt positsioonidelt kogutud andmete hävitamise küsimuses pidada positiivseks.

«Inspektsioon on seni olnud väga kategooriline oma hinnangutes, aga ilmselt nõustuti Lasnamäe linnaosa valitsuse esitatud argumentidega ja ei nõuta nüüd meie mahuka töö tulemuste täielikku hävitamist. Jääme lootma, et konstruktiivne lähenemine inspektsiooni tegevuses võtab võidu bürokraatia ja formaalsuse üle,» ütles Ivanova.

«Täna võime juba näha konkreetseid tulemusi tegevustest, mis algatati peale oktoobrikuus toimunud infoseminari. Lasnamäe linnaosavalitsuse abil korraldati kodakondsuseta isikutele tasuta Eesti Vabariigi põhiseaduse ja kodakondsuse seaduse tundmise kursused, mille kaks kolmandikku osalenutest edukalt ka läbisid ja kodakondsuse saamiseks vajalikud eksamid sooritasid. Hävitades ankeedid, millele sellistel kursustel osalemisest huvitatud inimesed jätsid oma kontaktandmed, tõmbame kriipsu peale taolisele tegevusele ning kõikvõimalikele uutele algatustele,» lisas ta.

AKI teatel pole nõudmise peatamises midagi ebaharilikku. «Tegemist on tavapärase menetlusliku olukorraga, kus nõudmine andmed hävitada on peatunud vaidluse ajaks. On loogiline, et inspektsiooni nõudmine on ajutiselt peatunud, sest andmete hävitamine ei oleks tagasi pööratav protsess. Andmekaitse Inspektsioon vaatab asja läbi uuesti, tehes vajalikke päringuid ning kujundab seisukoha,» ütles AKI nõunik Stiina Liivrand.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles