Öine Vahtkond tähistab pronksöö aastapäeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge lipu põletamine pronksööl.
Sinimustvalge lipu põletamine pronksööl. Foto: Liis Treimann

Põhiliselt venekeelse elanikkonna seas tegutev Öine Vahtkond tähistab 2007. aasta aprillirahutuste teist aastapäeva mitme üritusega.

Pühapäeval korraldab organisatsioon Tallinna konverentsi, kus peaks osalema ka Lätit europarlamenti valitud Tatjana Ždanok.

Samal päeval korraldab liikumine piketi pronkssõduri monumendi endises asupaigas Tõnismäel ning esmaspäeva õhtul Tallinna Linnahalli ja sadama D-terminaali juures.

Nende üritustega püüab Öine Vahtkond taas tõstatada pronkssõduri teisaldamise teemat. Tõnismäel asunud matmispaigas alanud kaevetööde ettevalmistused vallandasid 26. aprillil 2007 massirahutused, millega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ning vastuhakud võimuesindajatele. Rahutused kestsid Tallinnas ja Ida-Virumaal 28. aprillini.

Rahutuste korraldamises on kohtu all Öise Vahtkonna juhid Dimitri Klenski, Dmitri Linter ja Maksim Reva ning nende mõttekaaslane Mark Sirõk.

5. jaanuaril mõistis Harju maakohus neliku õigeks, kuna ei tuvastanud nende tegevuses kuriteokoosseisu. See otsus on edasi kaevatud ja Tallinna ringkonnakohus peaks oma otsuse tegema 12. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles