Valvur päästis Tallinnas põlenud sotsiaalmajast kaks last

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul toimus tulekahju Tuulemaa tänaval asuvas sotsiaalmajas, põlenud korterist aitas valvur välja kaks last ning iseseisvalt evakueerus suitsu eest mitukümmend majaelanikku.

Täna hommikul kell 5.32 sai häirekeskus teate tulekahjust Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval. Päästjad tegid sündmuskohale jõudes kindlaks, et neljakordses sotsiaalmajas põleb kolmandal korrusel üks tuba lahtise leegiga, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Korterist, milles põleng toimus, päästis hoone valvur kaks last. Valvur kuulis majasisest tulekahjusignalisatsiooni ning nägi videokaameratest, et kolmandal korrusel asuva korteriukse vahelt tuleb suitsu. Valvur jooksis kohe kolmandale korrusele ning sisenes suitsu täis korterisse. Korteris olnud kaheaastase lapse sai valvur kätte kohe. Kaheksakuune laps oli peidus, aga valvur päästis ka tema.

Lapsed viidi lastehaiglasse kontrolli, neil olid tulekahju tagajärjel kergemad hingamisraskused. Õnnetuse hetkel oli laste ema hetkeks korterist lahkunud.

Tules hävis toa sisustus. Suitsuga olid täitunud sotsiaalmaja kolmas ja neljas korrus.

Hoonest evakueerusid kolmandal ja neljandal korrusel elavad inimesed, samuti ka osa teise korruse elanikke. Päästjad aitasid redeli abil majast välja kahe korteri elanikud.

Tulekahjule pandi piir kella 6.50-ks, põleng likvideeriti lõplikult kella 7.39-ks. Põlengu lähedusest evakueerunud inimesed paigutatakse ümber sama hoone teise tiiba. Kogu majas elab kokku umbes 200 inimest.

Põlengu täpsemad asjaolud selgitab uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles