Piison murdis loomaaias luuki kangutades mõlemad sarved

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika piison Tallinna loomaaias
Ameerika piison Tallinna loomaaias Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Talv Tallinna loomaaias kulgeb omasoodu, kuid juba on habekotkastele lisaks pesa poole kiikama hakanud ka raisakotkad.

Faasanikuked teevad esimesi kevadisi lauluharjutusi, õige pea peavad talitajad end nende pulmaaegsete agressiivsushoogude eest hoidma hakkama. Inkubaatorisse paigutati Kuuba päritolu habeka ebakameeleoni muna.

Oranžikarvaliseks muutunud lakkhundikutsikad teevad jätkuvalt katseid õueaedikusse pääsemiseks, kuid vanaloomad on valvsad. Isaloom ei lase kutsikatel laiali joosta, emane aga tassib nad ükshaaval tagasi pessa.

Uriaalidel ja nuubia kaljukitse juhtsokul värgiti sõrgu, veelindudel viidi läbi kordusussikuur.

Kodukitsede karjas sai üks neljasarveline emasloom ülejäänud karja liikmete käest klobida, nii et tal murdus üks sarv.

Emane euroopa piison murdis aga lausa mõlemad sarved, kui püüdis aedikutevahelist luuki kangutada. Luuki ta lahti ei saanud ja talitajate sõnul näeb ta nüüd väiksemate sarvenukkidega nägusamgi välja.

Kesknädalal sai lumeleopard Mahnadi naha alla implantaadi, hormoonpreparaadi ajutise viljatuse esilekutsumiseks, mis lükkab edasi tema jooksuaega ja võimaldab tal aastakese puhata.

Neljapäeval Tallinna Ülikoolis toimunud keskkonnahariduse konverentsil esines Tallinna loomaaia liigikaitseuuringute labori juhataja Tiit Maran ettekandega, milles käsitles keskkonnahariduse olemuslikkust ja informatsiooni rolli keskkonnateadlikkuse kujunemisel ning väärtuste mõjutamisel. Konverentsil ja töötubades osalesid ka loomaaia loodushariduse osakonna töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles