Tallinna rajatakse mälestusmärk Jaan Poskale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linn on renoveerinud ka Jaan Poska kunagise maja ja teinud sellest linnavalitsuse residentsi.
Tallinna linn on renoveerinud ka Jaan Poska kunagise maja ja teinud sellest linnavalitsuse residentsi. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu otsustas rajada eelseisva kolme aasta jooksul Tallinna mälestusmärgi Jaan Poskale.


24. jaanuaril 2016 möödub 150 aastat väljapaistva Eesti riigitegelase ja esimese eestlasest Tallinna linnavolikogu esimehe Jaan Poska sünnist. Selleks ajaks rajatakse vastavalt linnavolikogu tänasele otsusele Poskale mälestusmärk.

«Otsus sündis linnavolinike erakordses üksmeeles – 62 poolthäälega, erapooletuid ja vastu hääletanuid ei olnud. Niisugune tulemus oli aimatav, sest 20. detsembril olid kõigi nelja linnavolikogu fraktsiooni juhid kirjutanud alla ühisavaldusele, milles nad kutsusid püstitama Jaan Poskale tema 150. sünniaastapäevaks mälestusmärgi. Vastava eelnõu esitas veel samal päeval linnavolikogu esimees Toomas Vitsut,» teatas linnavolikogu pressiesindaja Ester Šank.

Linnavalitsus sai tänase otsuse kohaselt ülesande moodustada mälestusmärgi rajamiseks komisjon, kuhu kuuluvad spetsialistide kõrval ka linnavolikogu fraktsioonide ja riigi esindajad. Mälestusmärk soovitakse püstitada koostöös kultuuriministeeriumiga. Komisjoni korraldada jääb ideekonkurss ja esitatud kavandite avalik väljapanek.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles