Kirikusüütaja käis andestust palumas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandaalid lõhkusid Peeteli kriku aknaid ja süütasid ukse.
Vandaalid lõhkusid Peeteli kriku aknaid ja süütasid ukse. Foto: Andres Haabu

Ööl vastu eilset Pelgulinnas Peeteli kiriku aknaid lõhkunud ja ukse süüdanud noormees käis pärast politseist pääsemist kirikus oma tegu kahetsemas.


Peeteli koguduse õpetaja Avo Üpruse sõnul olid nemad vandaalitsejale tegelikult juba varem andestanud, aga nüüd sai ta seda ka ise kuulda.

«See noormees, kes tol ööl kinni võeti, magas ennast kaineks ja hommikul politseis seletati talle, millega ta hakkama oli saanud. Talle räägiti ka seda, millega Peetelis tegeletakse. Tuli välja, et temas oli ta enda sõnade kohaselt vaen kiriku kui sellise vastu. Teadasaamine, et sel ajal, kui ta aknaid sisse peksis ja ukse põlema pani, viibis majas üksteist last, oli talle tõeline šokk,» rääkis Üprus.

«Selle peale ta tuligi kirikusse ja meie töötajad suhtlesid temaga ligi kolm tundi. Noormehele tehti kirikus ekskursioon, ta kohtus ka meie lastega ja lapsed said temalt küsida, miks ta seda tegi. Ma arvan, et kokkuvõttes me võime ise maksta selle raha, mis kulub akende ja uste taastamiseks. Selle asja nimel, et see poiss sai sellise õppetunni. Mul on tema kontaktid ja ma võtan temaga kindlasti veel ühendust. Nii, nagu ma arvasin, oligi tegemist sisemise tühjuse ja vihaga. Kui selle inimesega natuke tööd teha, siis on üks Eesti inimene jälle juures,» lisas kirikuõpetaja.

Üprus kinnitas, et Peeteli kiriku esindajad ei lähe politseisse noormehe vastutusele võtmiseks avaldust tegema. See teda aga karistusest ei päästa. Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul algatati noormehe suhtes juba eile kriminaalmenetlus süütamist käsitleva paragrahvi alusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles