Saue linn soovib ära põlenud bussi omanikfirma liiniloa tühistamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal süttis Sauel Olerexi tankla kõrval põlema liinibuss.
Möödunud nädalal süttis Sauel Olerexi tankla kõrval põlema liinibuss. Foto: Mihkel Maripuu

Saue linnavalitsus tegi täna Harju maavanemale ettepaneku tunnistada kehtetuks Harjumaa Liinidele väljastatud liiniluba bussiliinile nr 190.


Bussiliin nr 190 on Saue elanike jaoks ülioluline liin, millega sõidetakse hommikul Tallinna tööle ja kooli ning õhtul koju tagasi. 18. jaanuari hommikul kella kaheksa paiku süttis Saue bensiinijaama vahetus läheduses põlema reisijaid vedanud liinibuss.

Sõitjad jõudsid bussist väljuda ja Põhja päästekeskuse päästjad hoidsid ära tule leviku bensiinijaamale. Linnavalitsusele teadaolevalt puudus liinibussil kehtiv tehnoülevaatus, ütles Saue linna pressiesindaja Sirje Piirsoo.

«Linnavalitsus leiab, et vedaja on käitunud äärmiselt vastutustundetult, saates teadlikult liinile sõitjate veoks bussi, mis ei vastanud sõidukite tehnojärelevalve eeskirja nõuetele, seades nii ohtu sõitjate ja teiste liiklejate elu ja tervise ning rikkudes seadustega sõitjateveole kehtestatud nõudeid,» ütles Piirsoo.

Ta lisas, et see ei olnud esimene juhtum, mil vedaja seadis ohtu reisijate elu ja tervise. «Nädal varem levis bussis kärssamise lõhn, millele sõitjad tähelepanu juhtisid ja millele bussijuht ei reageerinud. Kuu alguses oli bussil probleeme peatustes pidurdamise ja lahkumisega, ühel korral lõppes pidurdus lumehanges. Lisaks on buss korduvalt tehniliste rikete tõttu teele jäänud,» loetles ta.

Ühistranspordiseaduse kohaselt annab liiniloa bussiveoks maakonnaliinil maavalitsus, kes võib liiniloa peatada või kehtetuks tunnistada, kui loa omaja ei täida ametialases tegevuses seadustes sätestatut.

Piirsoo sõnul liiniloa tühistamine elanike jaoks probleemi ei tekita ning nende liikumisvajaduste rahuldamiseks leitakse kindlasti lahendus. «Saue linnavalitsus ei korralda bussiliiklust. Probleemi lahendamiseks oleme pöördunud Harjumaa Ühistranspordikeskuse poole. Ja inimestel on võimalik lisaks bussiliinile nr 190 kasutada sõiduks Tallinna ka bussiliini nr 191 ja ronge,» ütles Piirsoo.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles