Taksojuhid on bussijaama liikluskorralduse peale pahased

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijaama ette paigaldati tõkked ja kaotati taksokohad.
Bussijaama ette paigaldati tõkked ja kaotati taksokohad. Foto: Mihkel Mripuu

Tallinna bussijaam avas renoveeritud hoone pidulikult eelmise aasta 19. detsembril, kuid mitmed korralike firmade taksojuhid on pahased sealse liikluskorralduse üle, sest maja peaukse juures pole enam kohta, kus klient autost välja lasta ning tuleb sõita kuhugi kaugemale.

OÜ Tallinna Bussijaam juhatuse esimees Andres Osula tunnistas probleemi olemasolu, kuid lisas, et kevadel tehakse asi korda ning tekib ka koht, kus taksod saavad oma kliendi bussijaama peasissekäigu läheduses autost välja lasta.

«Bussijaama - esise platsi piirasime just seepärast, et niinimetatud piraattaksod ei saaks seda hõivata,» selgitas Osula. «Nende (piraattaksode – toim.) tegevust ei suuda seal ei mupo ega politsei kontrollida, mistõttu pidimegi niisuguse meetme võtma, et neid taksosid füüsiliselt sealt eemal hoida.»

Ta lisas, et taksodele on kavas lähiajal, ilmselt kevadel, teha klientide mahapanemise koht bussijaama peaukse lähedal. Praegu ei ole seda võimalik teha, kuna talvetingimustes ei saa asfaldile vajalikke jooni märkida. Eelkõige tuleb aga see asi arhitektidega läbi arutada, milline oleks parim lahendus.

«Kahjuks on Tallinna taksondus praegu selline, et klienti tullakse küll ära tooma, aga kuna bussijaam on magus koht, siis jäetakse ka sinna seisma ja ära ei minda, mis tekitab meile probleeme,» ütles Osula. Ta lisas, et niisuguseid taksosid on küll, kes toovad välismaalase lennujaamast bussijaama üüratult suure raha eest ja jäävad siis sinna uusi «ohvreid» ootama.

Bussijaama lepinguliste taksofirmade ametlik peatumiskoht on jaama taga. Osula sõnul on kavas ka seda planeeringut kevadel natuke üle vaadata ja vajadusel ringi teha.

Tallinna renoveeritud bussijaam avati pidulikult möödunud aasta 19. detsembril. Hoone siseruumid tehti aga klientidele lahti juba 9. novembril ning pärast seda võisid sõitjad oma bussi oodata soojas toas, kuigi pileteid pidi siis veel väljas asuvatest soojakutest osta.

Täielikult uuenenud bussijaamas saab nüüd pileteid osta ka automaadist, kuigi viimasel ajal on tulnud vihjeid, et need korralikult ei tööta. Selge on aga see, et iga uudne lahendus vajab lõplikult tööle hakkamiseks mingit üleminekuaega.

Igal juhul on Tallinna renoveeritud bussijaam suur samm edasi reisijate paremaks teenindamiseks ning Osula sõnul saab loodetavasti ka taksondus lähiajal parima lahenduse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles