Loomaaia külastajate arv vähenes mullu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šimpansite jõulupidu loomaaia troopikamajas.
Šimpansite jõulupidu loomaaia troopikamajas. Foto: Andres Haabu

Seoses ebasoodsate ilmadega vähenes mullu loomaaia külastajate arv veidi.


Tallinna Loomaaeda külastas eelmisel aastal ligikaudu 334 000 inimest. See on 98,4 protsenti 2011. aasta külastajate arvust. Samal ajal suurenes turistide osakaal külastajate seas, kasvas Zookoolis osalevate õpilaste arv.

Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal aga rõhutas turistide arvu kasvu – Tallinn City Card´iga külastas loomaaeda ca neli protsenti rohkem turiste kui 2011. aastal.

Aasta jooksul korraldas loomaaed ligi 30 suuremat avalikku üritust, millele lisandusid firmade ja organisatsioonide korraldatud pere- või tervisepäevad, heategevus- ja kliendiüritused, millega olid loomaaia töötajad samuti tihedalt seotud.

Formaalharidust toetava programmi Zookool tundides osales kassa piletimüügi andmetel 2815 õpilast koos õpetajatega – see on enam kui aasta tagasi, kahe aastaga on aga arv kahekordistunud. Tallinna bioloogiaolümpiaadi koolivoorust 7. klassidele võttis osa 568 eesti- ja vene koolide õpilast.

Aktiivsed olid Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi (TLSS) liikmed, kes algatasid mitmeid toredaid ettevõtmisi, näiteks kõrvitsapidu ja loomaaia jõulud. Eraalgatusena ja edaspidi koostöös TLSS-ga on hoogu võtnud projekt «Jääkaru uus kodu».

Koostöös TLSS-ga kuulutati esmakordselt välja aasta „Loomaaia Sõber 2012“, kelleks valiti AS DBT juhatuse esimees Vladimir Volohonski. Firma on amuuri leopardi vaderiks.

Valimiskomisjon otsustas kanda auraamatusse ka kogu oma vara loomaaiale pärandanud proua Anne Järvsoo nime, kuulutades ta postuumselt Loomaaia Sõbraks 2011.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles