Savisaare tõde Eestist: dalai-laama nurjas Lasnamäe trammiliini ehituse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare raamat «Tõde Eestist».
Edgar Savisaare raamat «Tõde Eestist». Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjutab oma raamatus «Tõde Eestist», et Eesti huvid ei ulatu Hiinasse, ainsana olevat Eesti Hiina-suunda väärtustanud Tallinn.


«Meile on Hiina niisama hea ja niisama halb liitlane kui Ameerika – kauge ja tugev. Kaugusest tulenevalt on tema huvid lühiajalised. Mis tahes suurem muutus mujal maailmas viib ta huvi mujale. Samas oleks rumal ignoreerida tema tugevust, isegi teades, et see ei pruugi kesta kaua,» kirjutab Savisaar.

«Tallinn on Eestis Hiina suunda siiski väärtustanud – mitte ainult Hiina uue aasta tähistamisega. Tallinna Lasnamäe uue trammiliinirajamine oleks suur samm Eesti-Hiina koostöös. Olime sellele üsna lähedal, aga pole mingi saladus, et dalai-laama demonstratiivsed kohtumised Tallinnas Eesti riigijuhtidega rikkusid need suhted ära. Me peame ikkagi lõpuks aru saama, mis on meie riigi huvi ja millest me peame lähtuma,» väidab autor.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles