Nõmmel kihutanud algaja autojuht sai 5 päeva aresti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik kiirust mõõtmas.
Politseinik kiirust mõõtmas. Foto: Sille Annuk

21. aprillil tabas politsei Nõmmel 20-aastase Siimu, kes kihutas aedlinnas kuni 120 km/h ning eiras korduvalt politsei peatumismärguandeid. Harju Maakohus karistas algajat sõidukijuhti viiepäevase arestiga ning võttis talt viieks kuuks ära juhtimisõiguse.


«See, et keegi liiklushuligaani kihutamise tõttu kannatada ei saanud, on väga õnnelik juhus,» ütles Põhja prefektuuri liiklusteenistuse juht komissar Sirle Pai-Heldna.

«Nõmme aedlinn on rahulik piirkond, kus 50 km/h on isegi suur kiirus, paljudes kohtades on seal piirkiiruseks 30km/h. See on neli korda väiksem number, kui antud liiklusrikkujal mõõdetud suurim sõidukiirus. Lisaks sellele ületas noormees pimesi mitu ristmikku, sõites üle 100 km/h. Kõik see oleks palju rängemalt võinud lõppeda.»

Üleeile õhtul kella 21 ajal andis Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve patrull Nõmmel peatumismärguande sõiduautole Saab, mille kiiruseks mõõdeti 105 km/h. Sõidukijuht eiras peatumismärguannet ning jätkas ohtlikku kihutamist aedlinna tänavatel ületades suurel kiirusel ka ristmikke, kus ta teistele sõidukitele teed oleks pidanud andma.

Politseinikel õnnestus Saab peatada Taara tänaval, kus selgus, et roolis istus 20-aastane Siim. Noormeest on vaatamata tema vaid pooleaastasele sõidukijuhi staažile juba karistatud nii kiiruseületamise, joobes sõidukijuhtimise kui ka juhtimisõiguseta sõitmise eest.

Politsei alustas Siimu suhtes väärteomenetlust sõidukiiruse ületamise, kohustusliku peatumismärguande eiramise ning liiklusohtlikke olukordade tekitamise eest.

Põhja prefektuuri kohtuesindusgrupi juht komissar Aivar Hirsi sõnul taotles politsei liiklusrikkujale 15-päevast aresti, arvestades, et karistused eelnevate rikkumiste eest ei ole silmanähtavalt mõju avaldanud.

Kohus määras rikkujale viiepäevase aresti, võttes arvesse tõsiasja, et noormehel on koolis lähiajal riigieksamid tulekul. «Loodetavasti on tal siis aega nii nendeks valmistuda kui ka järgmisel viiel kuul jalakäijana oma tegude üle värskes õhus järele mõelda, sest autot just niikaua juhtida see noormees ei tohi,» ütles komissar Hirs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles