Tallinna jõuab esimene superkondensaatoriga trollibuss

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solaris Trollino madalapõhjaline trollibuss.
Solaris Trollino madalapõhjaline trollibuss. Foto: Solaris

Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise (TTTK) veerem täieneb sel aastal seitsme 12 meetri pikkuse Solaris Trollino täismadalapõhjalise trollibussiga, millest esimene jõuab Tallinna juba täna.


«Möödunud aastal soetas TTTK seitse 18 meetri pikkust lõõtstrolli, 2007. aastal seitse normaalpikkusega trolli ja sel suvel saavad tallinlased juurde veel seitse uut trolli,» ütles abilinnapea Jaanus Mutli Raepressi vahendusel.

TTTK tehnikadirektori Jüri Malkeni sõnul on täna Tallinna jõudval trollil peal superkondensaator. «See on võimas aku, mille laadimine toimub trolli pidurdamisel. Selle aku jõul saab troll liikuda kuni 500 meetrit ilma kontaktliinita,» selgitas Malken.

Superkondensaatoriga trollibuss on proovieksemplar, mida Tallinnas katsetama hakatakse ja seepärast monteeriti kondensaator tehases Tallinna trollibussile tasuta külge. Kui uuendus hästi töötab ja end õigustab, varustatakse tulevikus kõik uued trollid superkondensaatoritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles