Prokurör nõudis naist tappa üritanud mehele pikka vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Tallinnas astus kolmapäeval kohtu ette juhututtavast naist tappa üritanud mees, kellele prokurör nõudis pikka vangistust.

Põhja ringkonnaprokuröri Anneli Lumiste hinnangul on 23-aastase Dmitri süü tapmiskatses tõendatud ning kohus peaks teda karistama üheksa-aastase vangistusega. Dmitri kaitsja Juho-Enn Aule leidis, et karistuseks piisab kuueaastasest vangistusest. Kannatanu taotles aga süüaluselt 50 000 euro suuruse tsiviilhagi väljamõistmist.

Dmitri ise tunnistas end pärast süüdistuskokkuvõtte avaldamist täielikult süüdi.

Kohus kuulutab lahendi 6. veebruaril.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel tungis 23-aastane Dmitri mullu 10. juuni hommikul Tallinnas Spordi tänaval asuvas korteris kallale 22-aastasele naisele, kellega ta oli äsja tutvunud. Isikliku solvumise tõttu puhkenud tüli käigus tõmbas mees naise põrandale, lõi teda rusikaga näkku, kägistas kaelast ja lõi kahel korral noaga kaela piirkonda, tuvastas politsei.

Naine sai vägivalla tõttu eluohtlikke vigastusi, kuid mees jättis ta abituna lebama ning võttis tema käekoti ja lahkus korterist. Kannatanu jäi ellu vaid tänu sellele, et naaber kutsus talle kiirabi ja arstidel õnnestus tema elu päästa.

Politsei pidas Dmitri kuriteos kahtlustatavana kinni 11. juunil ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes sai varem kriminaalkorras karistamata mees süüdistuse tapmiskatses ja varguses, mis võib talle kohtus süüdimõistmisel tuua kuni 15-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles