Uus ja moodne Nõmme turg võtab ilmet

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööd Nõmme turul.
Ehitustööd Nõmme turul. Foto: Reporter.ee

Nõmme turul käib jaanuarist saati vilgas ehitustöö. Täna alustati ka muinsuskaitseobjektiks kuulutatud turuhoone restaureerimist.

Turg avatakse külastajatele juba 16. mail. Seest ja väljast uuendatud turuhoone peaks valmis saama septembri lõpuks, vahendas Reporter.ee videolõik.

«See maja ikka renoveeritakse täielikult. Kõik mädanenud lauad ja pehkinud detailid vahetatakse välja,» rääkis Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra. «See tähendab paljuski peaaegu uue maja ehitust. Kõik vana saab ikka ajalooks, sellest tuleb värske ja puhas hoone.»

Mitmete kala- ja lihamüügikioskite rentnikud alustasid sel nädalal juba oma müügipindade väljaehitamisega.

Turuplatsi keskele rajatakse väike purskkaevuga haljasala. Purskkaevu tehnoloogia ja veekindel anum on samuti juba paigaldatud. Peagi ehitatakse sinna juurde ka välikohvik ning saavad valmis kraanid, kus puuvilju on võimalik kohe pärast ostmist puhtaks pesta.

Vakra sõnul tahetakse turust teha meeldiv jalutuskoht ja Nõmme keskus, kuhu oleks põhjust minna ka siis, kui ei olegi eesmärgiks midagi osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles