Transpordiamet saatis tööle naasnud Lõugase autosid loendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Lõugas alustas sellest nädalast jälle tööd transpordiametis.
Vello Lõugas alustas sellest nädalast jälle tööd transpordiametis. Foto: Andres Haabu

Kohtu otsusel Tallinna transpordiametisse tööle ennistatud Vello Lõugas saadeti kolmandal päeval tänavale autosid loendama.

Täna on Lõugase ülesanneteks loendada Estonia puiestee ja Georg Otsa tänava ristmikul Estonia puiesteel Vabaduse väljaku suunal ühissõidukiraja väärkasutusi. Väärkasutused tuli fikseerida fotografeerimisega ja fotolt peab olema nähtav sõiduki registreerimisnumber. Tööpäeva lõpuks peab Lõugas koostama rikkumistest fototabeli vormis aruande.

Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa põhjendas BNSile, et Lõugase tööülesannete hulka kuulubki liikluskorraldusvahendite ja foorisüsteemide ülevaatuse tegemine ning igapäevaste aruannete koostamine, samuti liiklejate ja parkijate abistamine, liikluse reguleerimine, liiklus- ja parkimisloenduste teostamine ning aruannete koostamine, teekattemärgistuse uuendamisvajaduse ettepanekute tegemine liikluskorralduse osakonna juhatajale, teede ja tänavate sulgemise fikseerimine vastavalt antud töökäskudele ning ameti juhataja ja liikluskorralduse osakonna juhataja poolt antud ühekordsete ülesannete täitmine.

Lõugas asus transpordiameti liikluskorralduse osakonda tööle alates esmaspäevast ja tema brutopalk on 1464 eurot kuus.

Tallinna transpordiamet vallandas Lõugase ameti liikluskorralduse osakonna juhataja kohalt 1. novembril 2010 pärast seda, kui ta sattus kriminaaluurimise alla kahtlustatuna korruptsioonis.

Transpordiameti kunagise liikluskorralduse osakonna juhataja Lõugase väidetava pistisevõtmise kohtuasi on veel pooleli. Küll aga võitis Lõugas kohtuasja transpordiameti vastu, milles ta nõudis enda tööle ennistamist.

Lõugas ütles täna Postimehele, et  tegemist on tavapärase ja igapäevase liikluskorralduse alase tööga. «Ega loendajal pole vaja päev läbi ühes kohas seista. Seda tehakse valikuliselt. Kui väljas on seitse kraadi külma, siis tuleb vahepeal ära tulla ja vaadata, kuidas käed ja fotoaparaat hakkama saavad,» rääkis alates eilsest liikluskorralduse osakonna peaspetsialisti ametinimetust kandev Lõugas.

Seda, kas tänaval autode loendamine on 1464-eurose kuupalgaga spetsialisti jaoks sobiv töö, ta kommenteerida ei soovinud. «See on otsustajate küsimus, mis tööd selle palga eest nõutakse. Aga liiklust loendamas ja pilti tegemas on transpordiameti töötajad alati käinud. Ja on käinud ka osakonajuhatajad ja teised töötajad. Nii et midagi uut ja koledat siin ei ole,» lausus Lõugas.

«Ei maksa nüüd arvata, et vaene Lõugas saadeti nüüd tänavale pilti tegema ja ta ei tohi sealt ära tulla ja oi kui paha tal on seal olla. Eks ta külm oli küll ja fotoka aku sai ka tühjaks, aga siis tulin jälle tuppa. Nii see töö käib, midagi erilist siin ei ole,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles